Älskar min nya soffa

Kan man bli kär i en möbel? Det är åtminstone hur jag känner nu. Jag har köpt en en sammetssoffa som är ursnygg och så otroligt skön att sitta i. Första kvällen jag hade den hemma satt jag och strök handen över sammeten och det gav mig en känsla av välbehag. Det känns som om jag får inspiration till att skriva när jag sitter i den. Jag vet att det låter tokigt men det är verkligen så jag känner.

Min nya soffa passar även till att sitta och läsa och surfa runt på nätet – mest dikter såklart. När jag upptäcker finlandssvenska poeter i en artikel blir jag riktigt nyfiken på att läsa mer av dem. Här finns en skara av författare och poeter som jag inte har känt till tidigare. Det finns en variationsrik blandning av kärleksdikter, naturdikter och dikter om döden. Jag tror bestämt att jag ska gå till biblioteket i morgon.

En kvinnohand och ett anteckningsblock

Skönt att ha koll på sina försäkringar

Har nu varit hemma ett tag med hosta och feber, jag stannar inomhus för att inte smitta resten av Stockholms befolkning. Det är inte kul, men ibland så kan jag tycka att det är nyttigt att varva ner lite. Det är nu jag får chansen att vara inne och organisera lite i min vardag utan att få dåligt samvete för att jag inte är ute med vänner. Jag har till exempel tagit mig tiden att gå igenom alla mina försäkringar. Det är en djungel och jag insåg att jag inte har varit helt insatt i vilka möjligheter det finns och efter att ha jämfört flera bolag så bestämde jag mig för att välja moderna.se, deras hemförsäkring var faktiskt väldigt bra. Det känns skönt att ha fått det gjort, nu ska jag ägna mig åt roligare saker som att omorganisera lite i min lägenhet och se till att få ordning och reda. Efter det ska jag bara gå runt och njuta i mitt sköna Hornstull.

Pappersarbete och räkningar

Funderingar kring framtiden

Det börjar kännas som att jag bör ta ett beslut om vad jag ska pyssla med i livet. Jag har aldrig varit särskilt sugen på att göra karriär och offra fritid, familjeliv samt leva med stress. Ändå har jag på senaste tiden börjat känna en ganska stark dragning till ett specifikt yrke. Jag har alltid beundrat människor som jobbar inom vården och kanske haft lite små drömmar om att själv få ägna mitt yrkesliv åt att hjälpa medmänniskor. Det är dock först den senaste tiden som jag börjat känna mig så starkt manad att jag seriöst funderar på att försöka ta mig in på läkarlinjen. Jag har läst på en del om yrkets villkor, om vad det innebär att vara specialiserad inom olika områden, om att vara resursläkare och mycket annat. Ju mer jag läser, desto mer intresserad blir jag faktiskt. Nog är väl det en stark indikation på vilket beslut jag borde ta?

En person studerar

Carolines nya lägenhet

Stockholm är fyllt av kontraster. Är det inte det som är så underbart? Så mycket natur som ryms i stadsmiljö, så mycket människor av olika sorter, så mycket idyll och ändå så modernt. Jag förstår verkligen trycket på att flytta till vår kära huvudstad! Dock är det ju en hutlöst svår situation att hitta bostad här nu. Jag är glad som bor där jag bor, men många får ju hålla sig på pyttesmå ytor. Jag hjälpte en vän att inreda sin nya lilla etta, och det är inte alltid lätt ska jag säga er att få 20 kvadrat att bli både snyggt och funktionellt och få den där stadslyxiga känslan. Vi beställde en hel del på confidentliving.se, och det kan jag faktiskt rekommendera till alla som behöver snygg inredning och möbler för att piffa upp sitt lilla hem. Kul var det också att pynta och få vara lite kreativ!

Inredning i rum

Sommar och sol

Det är så härligt att det är varmt ute nu. Eftersom att jag oftast jobbar till sent på kvällarna så har jag dagarna fria. Just nu försöker jag jobba på brännan. Fast att det är superskönt att ligga i solen så blir jag väldigt lätt rastlös. Jag kan inte bara ligga utan att göra något så jag brukar ta med mig mitt skrivblock så att jag kan jobba på mina dikter och noveller samtidigt. Jag har faktiskt fått en hel del gjort än sålänge så bara lite finjusteringar kvar innan jag känner mig redo för att visa upp det. Mobilen är också med för att få lite paus i skrivandet. Det går så lätt och snabbt att surfa med mobilen nu. Såg en sak på visits.se som gör det snabbare för att få upp sidor på mobilen så tänkte att det kunde vara bra för min blogg också.

Skriver i park
Sola i park

Tur i oturen

Efter en riktigt stressig jobbhelg var jag på väg hem från jobbet i söndags kväll, och ramlade rakt i gatan med cykeln! Som tur var hade jag hjälm, det kunde ha slutat riktigt illa. Jag slog tyvärr ut en tand, det gör riktigt ont kan jag lova, och framhjulet på cykeln blev helt skevt. Tur i oturen så hade jag en olycksfallsförsäkring via vårt försäkringsbolag Skandia. Vi har haft dem ända sedan vi flyttade ihop, men nu var det första gången jag var tvungen att utnyttja en försäkring. Som väl var gick det hur smidigt som helst med försäkringen, jag klarade mig undan med att bara betala självrisken. Lite besvär var det att hitta en tandläkare lite snabbt såklart. Cykeln fick jag också lagad, och den fick en ordentlig genomgång också när jag ändå hade den inlämnad. En typisk sak jag alltid skjuter upp, att serva cykeln, men nu blev det äntligen gjort.

Leende med fina tänder
Cykel med cykelkorg

Bästa tapasstället på Söder!

Tapasrätter upplagda på fyrkantiga fat

Om ni är sugna på att äta riktigt goda tapas och liksom jag gillar kvarteren kring Hornstull så är det ett ställe ni bara inte får missa! Det heter “Ramblas” och ligger inte långt från t-baneuppgången vid Långholmsgatan. Här kan ni frossa i goda tapas och njuta av gott vin.

Man får mycket mat för pengarna och behöver inte mer än max tre tapas vardera och roligast är det ju om man kan dela och smaka på varandras. Lokalen är charmig och atmosfären livlig och man måste boka bord innan eftersom det allt som oftast är fullbokat.

En dikt på toalettväggen

Jag läste en dikt på toaväggen på jobbet förra helgen. Det står mycket strunt på den väggen, men det här var faktiskt bra: “När du släpper taget om igår, det är då du riktig frihet får”. Jag skrev ner den i min telefon för att komma ihåg den.

Det är nog lätt att man klamrar sig fast vid gamla orättvisor. Man ältar relationer som gått fel, stunder då man blivit felbehandlad och möjligheter som aldrig blir av. Men det blir ju som en mur som hindrar en från att komma vidare. Det tål att tänkas på.

Vasastan

Det här med att hitta bostad i Stockholm är ju, som de flesta av er redan vet, inte det enklaste i dagens läge. Efter att ha bott runt Södermalm länge är det nu dags för mig att flytta – men inte särskilt långt. Jag har kontaktat fastighetsmäklare Vasastan, då jag verkligen gillar det området. Kostnaderna för en bostad där är ju inte att leka med, men jag ser det som en investering. I en lägenhet med minst 4 rum och kök kommer jag kunna bo länge, om inte till och med livet ut. Många lägenheter i Vasastan är dessutom så fina med högt i tak, vilket är drömmen för mig.

Ni får hålla tummarna för mig att HusmanHagberg och jag hittar något riktigt bra till mig. Jag har dock ingen brådska, utan ska ta god tid på mig att hitta den perfekta bostaden. Ha en fortsatt bra dag allihopa så hörs vi snart igen!

Lägenhet i Vasastan