Ulf Lundell – en nyupptäckt kärlek

På senaste tiden har jag återupptäckt Ulf Lundell. Han är en son av Hornstull och just nu går hans musik varm på min cd-spelare. Yes, du läste rätt – CD-SPELARE – men det är för jag har hans skivor som det. Det är en klyscha men hans låt Öppna landskap är verkligen min favorit. Jag har nog inte lyssnat på den låten på säkert 7 år för att jag spelade den så mycket i mina tonår. Den var en klassiker på våra studentfester. Idag uppskattar jag verkligen texten så himla mycket eftersom den är som poesi. Det är galet att tänka att Öppna landskap släpptes redan 1982. Nästan all text Lundell skrivit är vacker. Jag såg en dokumentär där någon sa att han nog skriver låtarna först och sedan tonsätter dem och det kan jag tänka mig, Fast jag ska erkänna att jag aldrig läst en bok av honom. Nu när jag både har en Volvo, lån hos Zensum AB och brukar fixa matlådor under helgerna så ska jag väl i mitt vuxna liv även sätta tänderna i succéboken Jack.

Solnedgång vid vatten

Leave a Reply

Your email address will not be published.